DIN INNVIRKNING SOM FORBRUKER

Reisen mot en mer bærekraftig fremtid stopper ikke når produktene våre forlater lageret. En stor del av klærnes miljøpåvirkning ligger deg som forbruker og det du bestemmer deg for å gjøre med dem. Her er noen tips om hva du kan tenke på for å redusere miljøpåvirkningen og behandle dem mer bærekraftig.

Bruk Dem Mye

Du kan bruke klærne flere ganger enn du tror før du vasker dem. Kanskje du kan prøve å bruke tightsen 2–3 ganger før du legger den i skittentøyskurven?

Et godt tips er å lufte klærne dine etter en svett treningsøkt. Heng dem ut en stund og de vil føles rene ut igjen.

Du kan også redusere klærnes relative miljøpåvirkning med 50% ved å bruke dem dobbelt så mange ganger! (kilde: Det europeiske miljøbyrået, EEA)

Vask Skånsomt

Vaskeanvisningen angir den varmeste temperaturen du kan vaske klærne på, men du kan selvfølgelig også vaske dem på lavere temperatur. Prøv å vaske dem på 30˚C hvis de ikke er veldig flekkete, det er mye bedre for miljøet.

Du kan også vaske klærne dine i spesiallagde vaskeposer for å redusere mikroplastforurensningen som vanligvis stammer fra syntetiske materialer, under vask. Se f.eks. GuppyFriend-posene.

Resirkuler Korrekt

Når du ikke vil ha ICIW-klærne dine lenger, kan du gi dem bort. Prøv å selge dem brukt, gi dem til veldedige formål eller i det minste kast dem i tekstilgjenvinningsbøtter slik at de kan få et nytt liv!

Sørg for å kaste plastposene klærne dine kommer i og hempe-etikettene på riktig måte, i plast- og papirbinger, slik at de også kan resirkuleres.

Reduser Antal Returer

Hver vare du returnerer utgjør en ekstra frakt og dermed økte CO2-utslipp. Tenk deg om to ganger før du returnerer klærne dine.

Du har kanskje en venn som vil sette pris på de klærne som ikke passer deg? Eller kanskje de er den perfekte julegaven til søsteren, broren, moren eller faren din?

Vi gjør vårt beste for å redusere returavfall. Fra 2021 har vi reddet over 20 000 returnerte produkter, ved å restaurere dem tilbake til deres opprinnelige tilstand slik at vi har kunnet selge dem igjen.