BÆREKRAFTIGE MATERIALER


Omtrent 70% av våre totale utslipp stammer fra materialer som brukes i produktene. Vi jobber derfor iherdig med å øke andelen av resirkulerte og mer bærekraftige materialer uten å tukle med produktkvaliteten.

KPIs

80%

resirkulerte materialer innen 2025

100%

mer bærekraftig bomull innen 2025

100%

resirkulert emballasje innen 2025

Resirkulerte Materialer

Målet vårt er at 80% av materialene, som brukes i produktene skal resirkuleres innen 2025. Og fra vi lanserte den første kolleksjonen vår som er laget av resirkulert nylon i januar 2021, har vi økt innsatsen og bruker nå en stor andel resirkulerte materialer i de eksisterende og de nye kolleksjonene våre.

Så mye som 60% av nye produkter som vi lanserte i løpet av 2022, er delvis laget av resirkulert polyester eller polyamid. Disse materialene er ofte laget av plastavfall fra, for eksempel, PET-flasker eller gamle fiskegarn som smeltes ned og spinnes til nye fibre.

Vi har også som mål at 100% av de sømløse produktene våre skal bli laget av resirkulert materialer og har allerede nådd ca. 86%.

Mer Bærekraftig Bomull

Vi jobber med å erstatte all konvensjonell bomull til mer bærekraftig bomull som er dyrket frem med lavere miljøbelastning og bedre arbeidsforhold. Vi har derfor satt oss som mål å bare bruke resirkulert og økologisk eller BCI-bomull innen 2025.

BCI (Better Cotton Initiative) er en global ideell organisasjon som opplærer bomullsdyrkere i bærekraftig jordbrukspraksis og sørger for at bomullen dyrkes med lavere forbruk av vann og plantevernmidler.

Økologisk bomull dyrkes uten plantevernmidler eller kunstgjødsel, det fører til at jord, luft og vann ikke blir forurenset.

Andre Bærekraftiga Materialer

Som en del av vårt arbeid for bærekraft utforsker vi muligheten til å bruke alternative, mer bærekraftige materialer. Vi utforsker f.eks. biobaserte fibre, som har mye lavere miljøbelastning enn petroleumsbaserte fibre.

Fibre som er laget av matavfall er et interessant alternativ i denne kategorien fordi de er laget av biprodukter fra f.eks. kaffe eller appelsiner. Og fordi de er laget av avfallsprodukter innebærer det ikke ekstra behov for råvareutvinning for å produsere tekstilene, det vil igjen redusere miljøbelastningen betraktelig.

Bærekraftig Emballasje, med mer

Det er ikke bare viktig å tenke over valg av tekstiler, men også andre materialer. Vi sørger for at alle materialer og detaljer i alle produktene våre er nøye utvalgt. Derfor samarbeider vi med etablerte merker som Coats, YKK og SAB om detaljene på plaggene fordi de er sertifiserte for å overholde strenge miljøstandarder.

Polybagene våre er også laget av 100% resirkulert plast, hempe-eetikettene våre av 100% resirkulert papir og vi har i løpet av 2022 byttet ut e-handelposene våre med FSC-sertifisert papir som har lavest mulig miljøpåvirkning.